Search Engine Optimalisatie 101 - Hoofdstuk 1

Daan
December 20, 2021

Welkom bij de SEO 101 Gids van Websitebystudents.

Je haalt het meeste uit deze gids als jouw wens om zoekmachineoptimalisatie (SEO) te leren alleen wordt overtroffen door uw bereidheid om concepten uit te voeren en te testen.

Deze gids is ontworpen om alle belangrijke aspecten van SEO te beschrijven, van het vinden van de juiste termen en keywords ( zoekwoorden ) die gekwalificeerd verkeer naar uw website kunnen genereren, tot het vriendelijk maken van uw site voor zoekmachines , tot het bouwen van links. Kortom alles wat ervoor gaat zorgen dat uw website in 2022 op die eerste Google pagina verschijnt.

De wereld van zoekmachineoptimalisatie is complex en verandert voortdurend, maar je kunt de basis gemakkelijk begrijpen, en zelfs een kleine hoeveelheid SEO-kennis kan een groot verschil maken. Gratis SEO-onderwijs is ook op grote schaal beschikbaar op internet, ook in handleidingen als deze! (woohoo!)

Combineer deze informatie met wat oefening en je bent goed op weg om een ​​slimme SEO'er te worden.

De basis van zoekmachineoptimalisatie

Ooit gehoord van de Piramide van Maslow? Wij als studenten krijgen hem minstens 2x per week naar ons hoofd geslingerd. Het is een psychologietheorie die prioriteit geeft aan de meest fundamentele menselijke behoeften (zoals lucht, water en veiligheid) boven meer geavanceerde behoeften (zoals achting en sociale verbondenheid). De theorie is dat je de behoeften aan de top niet kunt bereiken zonder ervoor te zorgen dat eerst aan de meer fundamentele behoeften wordt voldaan. Liefde maakt niet uit als je geen eten hebt. Een mooie website maakt niet uit als er geen tekst in staat.

Een meneer met zwarte band in SEO, Rand Fishkin, heeft een soortgelijke piramide gemaakt om uit te leggen hoe mensen SEO moeten aanpakken, en we hebben het liefkozend ' Maslow's piramide van SEO-behoeften' genoemd.

Hier is hoe het eruit ziet:

Gids voor basisprincipes van SEO

Zoals je kunt zien, begint de basis van goede SEO met het waarborgen van de toegankelijkheid van de crawl, en gaat vanaf daar verder.

Met behulp van 8 BLOGS gaat WebsitebyStudents je helpen de top van de SEO berg te bereiken;

  1. Crawltoegankelijkheid zodat zoekmachines uw website kunnen lezen
  2. Boeiende inhoud die de vraag van de zoeker beantwoordt
  3. Zoekwoord geoptimaliseerd om zoekers en motoren aan te trekken
  4. Geweldige gebruikerservaring, inclusief een hoge laadsnelheid en boeiende UX
  5. Deelwaardige inhoud die links, citaten en versterking oplevert
  6. Titel, URL en beschrijving om een ​​hoge CTR in de ranglijst te trekken
  7. Fragment/schema-opmaak om op te vallen in SERP's

We zullen in deze gids tijd besteden aan elk van deze gebieden, maar we wilden het hier introduceren omdat het een idee geeft van hoe we de gids als geheel hebben gestructureerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.